ďťż
Sweety
Celda 211 / Cell 211 / Cellule 211 (2009)
Komórka / Cellular (2004)
Night Relax
Stal RzeszĂłw - KSĹť Krosno, czyli derbowy rewanĹź
alternatywa dla KinoPub
Paul Kalkbrenner - Aaron (Original Mix)
GROTA ROWECKIEGO RZADZI
Przenosiny na URz
Szukam DOBREGO KARDIOLOGA w Rzeszowie - pomóşcie (sanoczanin)
Legion (2010)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • skromny19.pev.pl

  • Sweety

    Ja też interesuję się takimi rzeczami jak dbanie o zdrowie i zdrowe odżywianie, cieszę się, że takie tematy są poruszane. W dzisiejszym zaganianym świecie tak naprawdę to nikt nie ma czasu na zastanowienie się co tak w ogóle jemy. A ja mam zapytanie, bo sądząc po wypowiedziach, osoba, która pisze o takich rzeczach to musi mieć pojęcie.Otóż chciałabym się dowiedzieć jaka jest skuteczna dieta antycellulitowa. Pozdrawiam wszystkich miłośników zdrowego odżywiania


    Ja też mam problem z cellulitem, mam w domu piłkę do fitness taką z wypustkami, siedzę dużo przy komputerze, więc zamiast tradycyjnego krzesła siedzę sobie na niej, od czasu do czasu ruszam pupą, pomaga, a do tego mam ochotę wystartować z dietą south beatch diet - jest ponoć rewelacyjna, nie głoduje się na niej i w ogóle nie masz takich wielkich ograniczeń jak przy innych, pozdrawiam
    Kafeteria - DIETA SOUTH BEACH------START!!!
    1. Twarda reguła: żyj zdrowo i lekko.

    2. Dieta ta nie jest do stosowania na chwilę, a raczej jest to sposób na życie.

    3. Ogranicz znacznie słodycze i wszystkie fast foody, powodują one odkładanie się tkanki tłuszczowej.

    4. Wyeliminuj ze swojej diety wszelkie używki: kawę ogranicz do jednej dziennie, rzuć palenie papierosów.

    5. Zmniejsz używanie soli, powoduje ona obrzęki, alternatywą jest stosowanie mieszanek ziołowych typu kolendra, bazylia, estragon czy majeranek.

    6. Jedz lekkostrawne potrawy typu: ryby, białe mięso, ryż, pamiętaj przyspieszają tempo trawienia.

    7. Potrawy typu sałata, pomidory czy ziemniaki są źródłem potasu i zmniejszają obrzęki

    8. Jedz dużo owoców i warzyw, przyswajają witaminy i mikroelementy.

    9. Wprowadź do swojej diety produkty bogate w witaminę B np. jajka, kiełki zbóż czy drożdże.

    10. Jadaj ryby, orzechy, oleje roślinne, oliwę i tzw. miękkie margaryny, są one bogate w kwasy tłuszczowe, które poprawiają metabolizm tkanek z rozwijającym się cellulitem, zapobiegają odkładaniu się tkanki, jak również przyspieszają jej spalanie.

    11. Wypijaj ok 2 litrów wody niegazowanej z niską zawartością sodu, wypłukuje toksyny.

    12. Jedz dużo owoców i warzyw, przyswajają witaminy i mikroelementy.

    13. Posiłki staraj się jadać regularnie 4-5 razy dziennie o stałej porze w niewielkich ilościach

    14. Pij zieloną herbatę, ma działanie przyspieszające trawienie.

    Bardzo ważnym składnikiem diety antycellulitowej jest błonnik. Ma on dwie postacie:

    - rozpuszczalnego w wodzie, który spowalnia wchłanianie tłuszczu. Występuje w cytrusach i jabłkach

    oraz

    - nierozpuszczalnego w wodzie, chroniącego przed zaparciami. Pokarmy w których występuje to: ciemny ryż, grube kasze

    No i oczywiście staraj się unikać gorących kąpieli, ruszaj się, stosuj krótkie naprzemienne zimne i ciepłe prysznice, no i możasz zafundować sobie jakiś balsam


    Dzięki wielkie za te wszystkie cenne radym najpierw zastosuję dięte sbd, a później postaram się żyć lekko i zdrowo;)
    1dzień

    Śniadanie – owsianka
    3 łyżki stołowe płatków owsianych, w kubku mleka 2% lub jogurtu naturalnego, dodaj łyżkę rodzynek, 2 łyżki stołowe muesli owocowego. Dopraw miodem i cynamonem.

    Obiad – gołąbki
    4liście kapusty, krótko obgotuj i osusz. Czerwoną paprykę i cebulę pokrój w kostkę. ¾ warzyw i 100 g mięsa mielonego z indyka zmieszaj z ½ pęczka posiekanej natki pietruszki i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Mięsną masę nałóż na liść kapusty, zwiń w rulonik i zawiąż nitką. Duś 20 minut w 250 ml bulionu. Podawaj z podduszonymi warzywami

    Kolacja – sałatka arabska

    Namocz 4 łyżki stołowe kuskusu, 2 pomidory i obraną cebulkę pokrój w kostkę, ½ pęczka natki pietruszki i kilka listków mięty posiekaj i wymieszaj z kuskusem. Skrop 2 łyżkami soku z cytryny posól. Do smaku dodaj kilka kropel oleju sezamowego.

    Między posiłkami pamiętaj o warzywach i owocach!

    2 Dzień

    Śniadanie
    Bułka pełnoziarnista z jogurtem naturalnym
    oraz
    nadziewany grejpfrut

    Z połówki grejpfruta wydrąż miąższ wymieszaj z drobno posiekanym owocem kiwi i pokrojonym bananem. Tak przygotowaną mieszankę włóż do połówki grejpfruta.

    Obiad – Ryba z piekarnika

    150 g brokułów, podziel na różyczki. Pokrój cebulę. Brokuły i cebulę duś na małym ogniu 5 minut, dodając łyżeczkę pokrojonych migdałów. Naczynia wyłóż w naczynie żaroodporne. 150 g fileta z łososia lub dorsza skrop sokiem z cytryny, połóż na warzywa i posyp łyżką stołową posiekanego koperku. Przykryj folią aluminową i piecz 15 minut w temp. 2000C.

    Kolacja – sałatka fasolowa

    Odsącz puszkę czerwonej fasoli. Posiekaj szalotkę, koperek, natkę pietruszki. Dodaj łyżeczkę musztardy, sól, pieprz i łyżeczkę oliwy z oliwek. Wymieszaj z fasolą.

    3 dzień
    Śniadanie – Owocowy napój
    bierz 3 owoce kiwi i zmiksuj dodaj 200ml soku pomarańczowego i wypij
    2 kanapki chleba razowego z zieloną sałatką, pomidorem i 2 plastry sera żółtego

    Obiad – Pierś indyka z soczewicą

    Małą cebulę pokrój, zeszklij, na łyżeczce leju i podduś w 100ml bulionu. Dodaj 50 g soczewicy. Gotuj 30 min. Dodaj trochę musztardy. Pokrój marchewkę, seler i połącz zresztą. Zagotuj 150 g piersi z indyka i pokrojony wzdłuż ząbek czosnku podpiecz na łyżeczce oleju. Połącz z soczewicą.
    Kolacja – Brokuły z patelni

    100 g wołowiny pokrój w paski.
    300 g brokułów podziel na różyczki.
    Seler naciowy posiekaj, rozgrzej łyżkę oleju kukurydzianego i podsmaż mięso, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple. Na tym samym tłuszczu podpiecz warzywa. Dodaj sos sojowy,imbir, sól, pieprz.

    4 dzień
    Śniadanie – kanapka z kiwi

    Obierz owoc kiwi i pokrój na kawałki. Dwie kromki razowego chleba, posmaruj 2 łyżeczkami miodu, połóż na to kiwi.

    Obiad – Pieczone ziemniaki

    Dwa podgotowane ok 10 min ziemniaki, pokrój i połóż na blachę, posyp tymiankiem, piecz w temp.2200C przez 30 min. Małą cebule i ząbek czosnku posiekaj i zeszklij na łyżeczce oliwy. Dodaj pieprz i cayenne. Pomidory pokrój w poprzek i połącz zresztą warzyw.

    Kolacja - surówka z kalarepy
    ½ kalarepy, jabłko,marchew pokrój, dodaj 3 łyżki jogurtu, łyżeczkę soku z cytryny, sól, pieprz, wymieszaj i sosem polej sałatkę.

    5 dzień

    Śniadanie – zsiadłe mleko i owoc
    250 g chudego mleka i 4 łyżki płatków kukurydzianych wymieszaj. Dodaj drobno pokrojony owoc kiwi, mandarynkę i łyżkę rodzynek.

    Obiad – Risotto

    Łyżkę ugotuj w filiżance kostki bulionu warzywnego. Ryż odsącz, posiekaj ząbek czosnku, ½ czerwonej papryki pokrój w paseczki i duś z czosnkiem 2 min. Wymieszaj z ryżem i 3 pieczarkami skropionymi oliwą.

    Kolacja – Kanapka z papryką

    drobno pokrojoną czerwona paprykę wymieszaj z 4 łyżkami twarogu odrobina jogurtu. Tak przygotowaną masą posmaruj 2 kromki razowego chleba.

    6 dzień

    Śniadanie – Bułeczka z twarożkiem
    3 łyżki stołowe chudego twarogu zmieszaj z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, dodaj 2 łyżeczki miodu, posmaruj tym bułkę razową, możesz dodać odrobinę cynamonu

    Obiad – Zupa z brukselki

    200 g brukselki, umyj i podsmaż 3 minuty na łyżce oliwy. Następnie dodaj 400ml gorącego bulionu. Całość gotuj 30 minut. Brukselkę zmiksuj razem z bulionem. Posól do smaku i wymieszaj. Podawaj z łyżką stołową roztopionego masła i rozdrobnionymi migdałami.

    Kolacja – Razowiec z kiełkami

    3 kromki pełnoziarnistego razowego chleba posyp kiełkami pszenicy albo słonecznika, i kawałeczkami pokrojonej rzodkiewki.

    7 dzień
    Śniadanie – Muesli

    Pokrój obraną pomarańczę i ¼ ananasa. Wymieszaj z 3 łyżkami muesli i 150 ml chudego mleka. Dodaj miód i cynamon.

    Obiad - Grillowana pierś z kurczaka.
    Pokrój pomidor i koperek.
    Dodaj łyżkę posiekanej natki i pokrojona cebulę. Wymieszaj całość z łyżką soku z cytryny. Pierś kurczaka posmaruj łyżeczką oleju i posiekanym ząbkiem czosnku. Piecz i podawaj z sałatą.

    Kolacja - sałatka warzywna
    250 g kalafiora i 100g brokułów podzielonych na różyczki, obgotuj w osolonej wodzie. Odsącz. Podawaj z 4 łyżkami chudego jogurtu i 2 łyżeczkami soku z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

    Polecam stronę VitaStyl Zdrowy Styl Życia
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nea111.keep.pl
  • ďťż
    Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Sweety Design by SZABLONY.maniak.pl.