ďťż
Sweety
PAN Blizniak PANI Blizniak
TOPTrendy Festiwal 2010 - 20-lecie Pracy Artystycznej Edyty Górniak
Pamet - ogrodzenia, balustrady , bramy, kowalstwo artystyczne, metaloplastyka
Fotografia Ślubna & Artystyczna Krystian Gacek
dobre galerie z rzemioslem artystycznym w Rzeszowie ?
Fotografia Ślubna & Artystyczna
Biuro Wystaw Artystycznych
Artystyczna fotografia ślubna
Szkoła Podstawowa Nr 8
The Boondock Saints - II All Saints Day (2009)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • imikimi.opx.pl

  • Sweety

    MOTTO: Polska kasza to; OGROMNA ENERGIA !!
    3. TEMAT:
    __C H L E B. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA na OTYŁOŚĆ (mini chlebki).

    KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ jęczmienną tzw. średnia lub drobna, mniej bo __250g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.
    PRZYPRAWY to__: sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

    UGOTOWANE__: Obie kasze (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
    Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką.
    Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.
    Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. obie kasze wraz z otrębami. Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
    Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
    PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
    Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI i CUKRZYCY typu 2.

    P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej; :lol:
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: magdalirl.com.pl - Witamy na stronie www.magdalirl.com.pl

    Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki;
    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
    P. S. __CHLEB na OTYŁOŚĆ, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!
    tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu.
    Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
    To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

    WAŻNE:
    GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw.
    INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. :serducho_na:
    __GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

    UWAGA: Taka kompozycja składników, również kolejność przygotowania tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu.
    Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu;
    jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy.
    Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

    PLUSY:
    __CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru po spożyciu o 22% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany.
    Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
    MINUSY:
    aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

    PORÓWNANIE:
    Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze powoduje otyłość i sprzyja cukrzycy typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane.
    Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. __WYSOKIE węglowodany, niezdrowe dla człowieka.

    REFLEKSJA:
    CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL.
    Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta
    i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.

    P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy jęczmiennej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to __OCZYWISTOŚĆ !! :cool:
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nea111.keep.pl
  • ďťż
    Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Sweety Design by SZABLONY.maniak.pl.