ďťż
Sweety
Oczyszczanie twarzy
Gra w siatkĂłwke
Chętni niech się zgłaszają !!!
Warsztaty foto
7 września
Wild Things: Foursome (2010)
Admin screen
Klopsiki i inne zjawiska pogodowe / Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)
Miss Potter (2006)
Aparat fotograficzny dla wędkarza
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • duzyformat.htw.pl

  • Sweety

    MOTTO: ODTŁUSZCZENIE skóry TWARZY, to warunek, żeby była GŁADKA, to FAKT.

    33. TEMAT:
    Aby każda z K O B I E T miała gładką skórę twarzy, to zwyczajnie pod nią tj. skórą tejże naszej twarzy, nie powinno być żadnego tłuszczu. Jak tego dokonać ?
    Po prostu NIE należy spożywać w swoim dziennym MENU tzw. __WYSOKICH węglowodanów, po spożyciu których, nasza trzustka wydziela odpowiednio dużo insuliny, a nadmiar tych wysokich węglowodanów, O D K Ł A D A jako trójglicerydy w tkance tłuszczowej, czyli jako tłuszcz.
    Gdy spożywamy zbyt DUŻO tłuszczu, mówię tylko o tłuszczu nie o węglowodanach, to wchłania się on
    tj. tłuszcz w jelicie cienkim każdego z nas i jest przez organizm O D K Ł A D A N Y blisko naszego LABORATORIUM czyli wątroby np. okolice pępka, pośladki, uda.

    Z kolei TŁUSZCZ ; będący wynikiem przekształcenia się nadmiaru WYSOKICH węglowodanów;
    w trójglicerydy tj. w tłuszcze, jest wynikiem tego bardziej dla organizmu skomplikowanego procesu i jako trudniejszy do odzysku glukozy, w następstwie również procesu TRUDNIEJSZEGO, jest traktowany przez organizm jako materiał energetyczny zapasowy i zapomniany.
    Te właśnie tłuszcze z __WYSOKICH węglowodanów, odkładają się w górnych partiach ciała, również na twarzy np. patrz anorektyczki chude, a z FAŁDAMI tłuszczu na twarzy.

    Dbając o gładkość naszej skóry twarzy, przy oczywiście biologicznie prawidłowym odżywieniu, powinnyśmy spożywać mało tłuszczu i tzw. NISKIE węglowodany, a te tzw. WYSOKIE węglowodany, wykluczamy z naszej diety. Jest to łatwe i skuteczne, zwyczajnie działa.

    ARTYKUŁ: o węglowodanach.
    34. TEMAT:
    WYSOKIE węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).
    NISKIE węglowodany; to,
    1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
    2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

    Ten POZIOM WZROSTU można sobie łatwo samemu sprawdzić, własnym GLUKOMETREM.
    Np. odczyt na glukometrze jest/mamy 100 mg/dL na czczo.
    Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo tzw.
    __WYSOKICH węglowodanów czyli cukru białego lub brązowego.
    Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta UWAGA o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie.

    To jeden z dramatycznych U J E M N Y C H, przyrodniczych rekordów !!

    I tenże wzrost poziomu cukru po spożyciu, można sobie sprawdzić samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy to wykonać OSOBIŚCIE.
    Badanie zaczynamy NA CZCZO, określamy wówczas; POZIOM CUKRU np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

    Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie, tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY, i zobaczyć ile jest tam merytorycznych BŁĘDÓW !!

    Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 3% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
    Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: __BIOLOGICZNA NIEPRAWDA.
    Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
    w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.
    Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy to wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba ZWERYFIKOWAĆ, również UWIARYGODNIĆ, w trosce o własne zdrowie i Ew. wyniki sportowe.

    P. S. INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing i biznes.
    Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych.
    Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; INSTYTUT IRL KRAKÓW.

    W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki,
    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :lol:

    Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. __ponad 200 pozycji.
    Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE.
    Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ i ODCHUDZAĆ nasz organizm !!
    W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.

    KONKLUZJA finalna:
    ilość żywności należy BEZWZGLĘDNIE dostosować do trybu życia, czyli ZAPOTRZEBOWANIA energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków ENERGII u człowieka jest bez wątpienia, CHLEB typu KR-IRL.
    P. S. Chleb typu KR-IRL; stanowi aktualnie o silnym UKŁADZIE immunologicznym organizmu człowieka.
    Dostarcza ogrom energii eliminującej GŁÓD, dlatego iż GLUKOZA w nim zawarta stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!
    tzw. __NISKIE węglowodany.
    Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
    To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

    Przepis wypieku Chleba typu KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej;
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    _ADRES_______: magdalirl.com.pl :wnerw:

    WAŻNE:
    GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp.
    __GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

    PRZYPOMNIENIE:
    organizm człowieka buduje NOWE komórki w oparciu o składniki i związki pokarmowe dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem.
    Jemy pokarmy tzw. __ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; WYNIK: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie.
    Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy KOSTRUKTYWNIE, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.
    Wybór należy do naszego __MÓZGU, który gdy jest odżywiony; GLUKOZĄ naturalną, czyli tzw. __NISKIMI węglowodanami, to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej, dla rozumnego człowieka; OCZYWISTOŚCI.

    I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info:
    INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

    ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
    Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią IDENTYFIKACJĘ zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, a nie puste ciągle powtarzane FRAZESY, __NIEPRAWDY biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite KŁAMSTWA. Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw. PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
    Dla nas tj. __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy; PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ i LOGICZNĄ ocenę __P R A W D biologicznych.

    MOTTO: MĄDROŚĆ człowieka polega na RESPEKTOWANIU dokonań przyrody i nie zmienianiu jej ZASAD.
    Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne __ŻYCIE realizujemy TU i TERAZ.
    Autorem przedstawionego artykułu jest;
    Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

    Zobacz też:
    You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
    TEMAT Nr 5: GŁÓD. Finalne opanowanie problemu. :azsg3:
    ___: YouTube - __INSTYTUT IRL KRAKÓW. TEMAT Nr 5.

    * Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: Blanka GOUT, Rzeszów
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nea111.keep.pl
  • ďťż
    Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Sweety Design by SZABLONY.maniak.pl.