ďťż
Sweety [STORAGE.to]Ukryty Wymiar (1997) Dvd-rip EgZeKuToR The Book Of Eli / KsiÄga Ocalenia (2010) Jean Claude Ades vs. Lenny Fontana ft. Tyra Juliette - Nite Time (Official Video HD) Chyba ty... DzieĹ Apokalipsy / Quantum Apocalypse (2010) Fly Fishing - wÄdkarstwo muchowe - nowe forum WDK - PrzeglÄ d Filmowy Ukraina - SzkoĹa Przetrwania AVE MARIA-Oprawa Ĺlubu-ĹPIEW klasyczny Ciekawa rzecz na serwer |
SweetyOd dawna wiadomo, że smażyć każdy może "jeden trochę lepiej inny trochę gorzej". Jednak aby rybka smakowała są pewne niuanse o których nie wszyscy wiedzą. Inaczej przyrządza się karpia inaczej sandacza a całkowicie inaczej bolenia.Od miesiąca na stronie głównej widnieje zakładka "NA PATELNIE" Jest tam kilka przepisów przyrządzania naszych zdobyczy. Mam nadzieję że niektórzy z Was wykorzystali przepisy tam zamieszczone. Jeżeli tak to opiszcie swoje wrażenia. Jeżeli natomiast macie jakieś swoje kulinarne sekrety związane z rybkami to może się nimi podzielicie poniżej? Ponieważ obecnie nie ma możliwości bezpośredniego zamieszczania swoich opisów na stronie głównej, niech to miejsce stanie się wymianą informacji kulinarnych. Mile widziane będą również fotografie przyrządzonych dań. Te najciekawsze za zezwoleniem autora zostaną umieszczone w wymienionym dziale "NA PATELNIĘ" Coś mi się wydaje że coraz więcej z nas zaczyna szanować styl No Kill dzięki czemu jest mniej zmywania w kuchni http://www.fishing.org.pl/forum/imag...icon_smile.gif. Popieram, zawsze uważałem że rybcia ładniejsza na wolności jak na talerzu http://www.fishing.org.pl/forum/imag...icon_smile.gif. Jednak tak od czasu do czasu... Ostatnio przyrządzałem filety z okoni w panierce z tłuczonych płatków kukurydzianych i ziaren sezamu. Pyszności. Okoń to jedna ze smaczniejszych rybek, ale może coś więcej szczegółów? Najlepiej taką łopatologią a jakby do tego jeszcze dorobić zdjęcia to już by było rewelacyjnie. Dobra, obiecuję ale najpierw muszę złowić okonia (a najlepiej okonie). Mnie wydaje się że okoń jest tak smaczną rybką że dodatki zubażają jego smak.Szkoda że tak powoli rośnie,na 15 cm potrzebuje kilku lat.Dla wielu wedkarzy jest śmieciem szczególnie kiedy połknie robala. Moj Ojciec mowi ze Sa podobno Pyszne Pulpety Ale trzeba nalapac z 20-30 Plotek lub wzdreg itp Zeby Zrobic takie pulpety bo moj ojciec kiedys tam lowil za kawalera i mowil Ze sa pyszne:) Musimy sprobowac kiedys jak nalapiemy tyle plotek:// Bo narazie guwno zlowilismY:// Prosil bym bardzo jesli ktos zna o jakis dobry przepis na przyzadzenie szczupaka. Moze byc smazony pieczony gotowany... niewiem Bumel czy juz znalazles dobry przepis na szczupaka,ale wrazie czego podam ci prosty sposob i sprawdzony przezemnie ;robisz filety z szczupaka,nacierasz je sola i pieprzem ,dajesz na 3 godzinki do lodowki,wyciagasz ,smarujesz z obu stron majonezem-tak dosyc dobrze http://www.fishing.org.pl/forum/imag...on_biggrin.gif i posypujesz pietruszka ,wkladasz do piekarnikana 360 stopni ,pieczesz 45 minut-palce lizac...!!! http://www.fishing.org.pl/forum/imag..._surprised.gif zapomnialem o foli aluminiowej ,zawijasz je w folie aluminiowa przed wlozeniem do piekarnika.... |
||||
Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Sweety Design by SZABLONY.maniak.pl. | |||||